שלום – אחד משבעת הערכים

ערך השלום

כשהתחלתי לחשוב על הרעיון להוציא את עצמי לאור ואת מי שאני, הרגשתי שהגוף שלי מתחיל לעשות שינוי פנימי, לא הבנתי מה הוא מבקש להוציא החוצה, חוויתי כאבים פיזית בגוף וככל שהרפתי, הגוף הסכים לעבור את התהליך בצורה מזוככת ונעימה, עד שהכאב הפך לחלק מהתנועה והמבט עליו היה אחרת, נעים יותר.

ככל שהעמקתי במי שאני ביציאה לאור, התחילו לרדת ערכים שאני לוקח בהם חלק ואני נושא אותם בתוכי, בתוך הליוויים הרגשים, במפגשים עם הילדים, ובכללי במרחבים בהם אני נוכח במלואי.

ערך "שלום" הוא הערך הראשון שירד מול עיניי וביקש תשומת לב. מה שעניין בירידה של ערך זה היה שההתמזגות שלי איתו  לא נעה מתוך פוליטיקה, שבסוף מתברר שאני חלק בלתי נפרד מכל המערכות ואניח על זה כמה מילים בסוף הדף.

ערך השלום נוגע בכמה דברים בחיים שלי שאפרט עליהם.

שלום מחשבתי – מה אני מספר לעצמי על עצמי?

אחד הדברים שערך זה ביקש שאשים עליו אור, זה שלום בין המחשבות שעוברות בתוכי למי שאני מאחוריי המחשבות, כלומר, שלום בין מה שאני מספר לעצמי על עצמי לבין מה שבאמת קורה. התבקשתי להיות בערות מלאה אחרי סיטואציות מסוימות שאני שם לב שהמוח מתחיל להריץ מחשבות מסוימות על עצמי בזמן שכל המחשבות האלה עוברות דרך מנגנון מסוים שמעלה אותם למרכז הבמה. התבקשתי להביט על כל המחשבות ללא שפיטה, רק בקבלה ובחמלה, ובעצם לקבל שזה קיים בתוכי אך הם לא שלי.

השלום שנוצר הוא בעצם ההבנה שאני חלק בלתי נפרד מהאדמה, מהעולם, מכל מה שנוצר כאן, ואני לוקח חלק מבחירה כדי ללמוד ולגדול מתוך מנגנוני המחשבה למחשבות שאוגדות בתוכן תודעה גבוהה.

שלום במרחבי הליווי הרגשי

בזמן ההתפתחות שלי לערכים שבתוכי, חקרתי את העוצמה שלהם מתוך הליוויים הרגשים עם ילדים.

חקרתי את השפעת ערך "שלום" מתוך ההתמזגות שלי איתו במהלך הליווי הרגשי.

שלום מתוך הליווי הרגשי פתח בתוכי לקבל את מי אני עבור הילדים וההורים, ואת התפקיד שלי במהלך הליווי, ליצור שלום בין הקולות הפנימיים של הילדים לבין "עולם המבוגרים" – ההורים, ובעצם ליצור דרך הילדים שלום בית בתוך חיי המשפחה.

ברמה האישית, זה מרגש אותי כל כך… להכיר במי שאני עבורם, ובתפקיד שלי כאן ובעשייה המבורכת שאני מניע מתוכי.

שלום סביבתי

דווקא בגלל שאין לי טלוויזיה בבית, ואני לא מעודכן בחדשות ובמה שקורה, התבקשתי לראות את ערך "שלום" מתוך זווית שונה. לא הבנתי בהתחלה על מה מדובר כל כך, אבל הסכמתי להתמסר למה שעובר. מתוך החקירה על ערך זה והבנת הקשר בין "שלום סביבתי" לבין "שלום מחשבתי" ( מה שכתבתי למעלה), הבנתי שככל שאני מסכים להיות בשלום עם מה שעובר בתוכי, ככה אני מנכיח שלום באדמה שעליה אני חי.

ההבנה הזאת פתחה בפני תמונה רחבה שמאפשרת לי מקום בטוח יותר להתחבר אליו ולהיות בנוכחות שלמה בתוכו, והתמונה הרחבה הראתה לי את כמות ההשפעה על המקום בו אני חי מתוך לקיחת חלק ביצירת השלום בתוכי וההדהוד שלו החוצה.

שלום במרחב הזוגי

אחד המקומות שגדלתי מתוך שלום הוא המרחב הזוגי כמרחב מאחד.

ומה שכל כך מעניין במרחב הזוגי הוא המראות המדהימות שזכיתי ואני עדיין זוכה לראות ולחוות כגון: הקטנה, בושה, פחד, דלות ועוד…

התמזגות עם ערך השלום בתוך המרחב הזוגי אפשרה לי להביט על תחושות ורגשות שעולים מתוך מרחב זה בקבלה ובהשלמה מול עצמי, בלי להשליך את זה על מי שנמצאת מולי ומתוך כך להתפתח שמה שנמצא מולי הוא היבט מתוכי.

ככל שהסכמתי לקחת אחריות, ראיתי איך השלום יוצר במרחב הזוגי הרמוניה, ונפתח עוד רובד של אהבה וחיבור.

השלום אפשר לי לקלף שכבות של מסכות, את האגו, ולהביא את הלב בפתיחות ובפשטות.

שתפו:

יש לכם שאלה?

רוצים לקבל מידע נוסף על מבחר הסדנאות והחוגים? השאירו כאן פרטים ואחזור אליכם בהקדם

מאמרים נוספים

תפריט נגישות